6 Tips voor het vinden van een stage in de interieurbranche!

6 Tips voor het vinden van een stage in de interieurbranche!

Share Button

Hallo ik ben Mariam, ik ben 21 jaar en ik studeer bij Summa Wonen & Design in Veldhoven. In het eerste jaar van de opleiding krijgen we de opdracht om halverwege het jaar 10 weken lang een stage uit te voeren. Mijn voorkeur ging uit naar een bedrijf waar ik veel kon leren over interieur en bekende merken. Zo ben ik gaan zoeken naar bedrijven in de buurt en kwam ik uit bij Profita – Lineo.

Tips voor het zoeken van een stage:

* Stel doelen voor wat je wilt bereiken met je stage. Wil je bijvoorbeeld alleen wat uren vol maken of wil je een CV opbouwen? Wil je kennis opdoen van materialen en klanten? Wil je leren over hoog of laag segment?

* Begin op tijd met zoeken naar een stage. Als je pas halverwege het jaar begint met zoeken wordt het lastig want dan zijn de meeste stages al bezet. Daarom zou ik aan het begin van het jaar beginnen met een stage te zoeken, zo heb je meer kans dat je ergens wordt aangenomen wat je leuk vindt.

* Maak een representatief portfolio om te laten zien wat je allemaal al kunt. Mocht je uitgenodigd worden op een sollicitatie gesprek, kun je meteen een eerste indruk geven.

* Neem naar een sollicitatie gesprek altijd een geprinte versie van de stageovereenkomst mee dan kan je stagebegeleider die meteen ondertekenen en ook laat je ermee zien dat je goed voorbereid bent.

* Sommige bedrijven moet je via een e-mail benaderen. Maak daarvoor een standaard mailtje die je kan aanpassen op elk bedrijf waarin je CV en Motivatie staat, maar waar ook de opdrachten vanuit school in staan. Schrijf in je motivatie vooral wat het bedrijf aan je kan hebben. Dat is het belangrijkste van alles.

* Als je op gesprek wordt uitgenodigd, zie er representatief uit, doe research naar het bedrijf en pas je aan op hoe zij hun personeel graag zien.

Samenwerken met Adviseurs en Styling

Het bedrijf waar ik stage liep verkocht meubelen maar ook vloeren en gordijnen. Het is een winkel met een hoog segment als doelgroep. Ze verkochten ook grote merken als Leolux, Rolf Benz, Kartell en De Sede.

Mijn werkzaamheden bestonden vooral uit het styleren van de showroom. Hier heb ik uiteraard veel van geleerd. Hier zijn wat fotos van wat ik heb gedaan.

Voor                                                                                                Na

IMG_4909-300x225      MG_4051-300x200

Tempur bed                                                                                    Moom Retro meubelen

IMG_5325-225x300                               IMG_52661-300x300

Door belichting of felle kleuren te gebruiken kun je contrast aanbrengen en donkere hoekjes veranderen in een eye catcher.

Het was een leuke en leerzame stage waar ik ook veel over sketchup heb geleerd. De binnenhuis adviseurs kwamen nadat ze een gesprek hadden met klanten naar mij toe zodat ik er een 3D tekening van kon maken zodat het voor de klanten zo visueel mogelijk werd. Dan zocht ik samen met de adviseurs stalen en boeken uit, om de klanten een goed beeld te geven van wat ze krijgen.

Styleren in een winkel is een belonend werk maar ik zou het niet voor de kost willen doen. Tijdens mijn stage heb ik veel kunnen nadenken over wat ik later wil gaan doen. En ik weet dat ik na 4 stages op school te volgen (elk jaar 1) – Ik een eigen bedrijf wil starten, een ontwerp bureau dat voor particulieren en voor bedrijven werkt.

Door: Mariam Razkalla, eerstejaars student Binnehuisadvies aan het Summa College Wonen & Desgin te Veldhoven (BOL4).

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *