De weg naar de volière

De weg naar de volière

Share Button

Wij, klas DMMZ1C, hebben in het begin van het schooljaar een opdracht gekregen voor de keuzeruimte. De opdracht was om geld op te halen voor een zelfgekozen goed doel. Wij liepen in diezelfde periode stage bij Vitals Wissehaege, een woonzorggroep. Toen één van ons met het idee kwam om Wissehaege als goed doel op te geven, vond iedereen dit meteen goed.

Geschreven door student Jessy Matheussen, student Medewerker maatschappelijke zorg.

We bedachten om in de grote zaal van Wissehaege een middag eten te verkopen; dat varieerde van erwtensoep tot broodjes knakworst maar ook fruitspiesjes en zelfgebakken wafels. De middag verliep precies zoals we wilden. De cliënten kwamen met veel enthousiasme kijken en sommige dansten zelfs op de muziek die we op hadden staan, muziek van deze tijd. Na vierenhalf uur eten te hebben verkocht, elkaar beter hebben leren kennen en met cliënten zijn omgegaan, hadden we een eindbedrag opgehaald van 128 euro. Aan dit bedrag hadden we bij lange na niet gedacht! Het geld hebben we gedoneerd aan Wissehaege, zodat zij een volière kunnen aanschaffen voor de cliënten. Na alles te hebben opgeruimd is de voorzitter van de volière het geld op komen halen.

Uitgenodigd voor de opening

Wij zijn met 4 leerlingen en onze loopbaanbegeleider Karin van Herten naar de opening geweest waarvoor we waren uitgenodigd. Onmiddellijk waren we in een feestelijke stemming. Vele cliënten zaten om de volière heen en er stond een activiteitenbegeleidster een aantal nummers te zingen om de cliënten te vermaken tot dat het om 15.00 uur eindelijk zover was. De vogels mochten in hun nieuwe huis, hierbij werden we als klas naar voren geroepen en mochten twee studenten allebei een vogel loslaten. Het was een prachtig moment en iedereen genoot ervan. Zo zaten er op een gegeven moment wel tien vogeltjes vrolijk te zingen in hun nieuwe huis bij Wissehaege. Natuurlijk hoort er bij een opening champagne en die kregen we ook, heerlijk op zo’n warme dag.

Mede dankzij onze bijdrage hebben ze een ontmoetingsplek voor de cliënten beter gemaakt, gezelliger gemaakt en ze meer samen laten komen. Het was prachtig; precies hierom hebben we het geld opgehaald.

voliere 1 senioren voliere summa welzijn

 

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *