Denise gaat recht op haar doel af!

Denise gaat recht op haar doel af!

Share Button

Denise KwistenZe wist het altijd al. Interieur & styling is echt haar ding. Thuis was ze altijd al het huis aan het inrichten en door haar ouders die een interieurbedrijf hebben, is het haar met de paplepel ingegoten. Het zit bij deze familie sowieso in de genen, want ook de broers van Denise kozen voor beroepen waar ondernemerschap en creativiteit bij komen kijken. Waarschijnlijk dat ze daarom ook al naast haar studie een eigen bedrijf heeft.

Haar voorkeur heeft de hospitality branche, ze richt het liefst hotels, vakantiehuizen en -villa’s in.  Ze liep haar stage bij 2 verschillende bedrijven in Malta. Een architectenbureau en een meubel/keukenzaak. Daarvoor heeft ze zelf geknokt, want binnen Summa worden buitenlandse stages niet gepromoot. Maar juist die stage smaakt naar meer… “De andere cultuur, omgeving, werksfeer en voor het eerst helemaal op mezelf aangewezen zijn, het sprak me allemaal enorm aan. Dit wil ik vaker doen, in verschillende landen.”

Dus niet het bedrijf van je ouders overnemen? “Nou, misschien wel, maar dan zou ik er wel echt mijn eigen draai aan geven. Ik help, anders dan mijn ouders dat doen, liever bedrijven dan particulieren bijvoorbeeld. Dat geeft je meer vrijheid en je kunt echt je eigen creativiteit los laten. Maar eerst wil ik nog veel rondkijken, veel dingen doen en oppikken.”

Waarom koos Denise eigenlijk voor Summa Wonen & Design? “Ik wist heel goed wat ik wilde. Ik kon kiezen tussen Koning Willem I in Den Bosch en Summa College Wonen & Design. In Den Bosch werd iedereen direct toegelaten. Bij het Summa moet je eerst een intake doen. Daar word je niet zomaar toegelaten. Je moet bijvoorbeeld ‘gevoel’ voor het vak hebben. Dat sprak me het meest aan en dus koos ik voor Summa.”

Portfolio Denise KwistenInmiddels is Denise druk met haar studie International lifestyle studies bij Fontys in Tilburg. Hier is ze bezig met zaken als trendwatching, conceptontwikkeling, living en leisure. “Ik ben 20 jaar nu, ik wilde nog doorstuderen. Ben nog niet klaar om fulltime te gaan werken.” Maar werken doet ze toch al, haar ‘bijbaan’ is haar eigen bedrijf natuurlijk, waarin ze voor haar klanten projectmatig interieuradvies verzorgt. En ze beheert de facebook pagina ‘Interior Overdose’. Hier zijn, naast haar eigen werk, veel interieurinspiratie, stylingtips en ‘Do It Yourself’ adviezen te vinden.

Nog steeds heeft ze contact met studenten en haar docenten van Summa Wonen & Design, ze hebben onderling een leuke band opgebouwd destijds bij Summa. Dat komt door hun leuke trip naar Milaan, maar ook de diploma uitreiking, waar veel werk van werd gemaakt. “We mochten over de catwalk lopen en van iedereen kwam een persoonlijk verhaal met foto’s naar voren. Docenten waren erg nauw betrokken bij het hele proces. Dat schept natuurlijk een band.”

De niet voor de hand liggende keuzes die ze gemaakt heeft, zijn volgens haar de belangrijkste reden dat ze de Topper titel behaald heeft in 2013. “Ik heb in Malta stage gelopen, maar deed ook zelfstandig de styling bij een televisieprogramma van RTL4. Ook zijn 2 van de projecten waaraan ik heb meegewerkt uitgekozen om 10 dagen lang op de Dutch Design Week vertoond te worden.”   

Denise Kwisten interieuradviesAls je een studie bij Summa Wonen & Design overweegt, dan heeft Denise nog wel wat tips voor je. “Je moet sowieso creatief zijn natuurlijk. Met genoeg inzet kun je heel veel uit de studie halen, en dat zal je zelf moeten doen. Ik haal mijn inspiratie overal vandaan, door overal waar ik kom goed om me heen te kijken en nieuwe dingen te spotten. Het helpt ook enorm als je zelfstandig bent. Dat je weet wat je moet doen en je eigen weg kunt vinden. Je moet er echt zelf iets van willen maken, want je krijgt het niet aangedragen. En zo hoort het ook vind ik.”    

Share Button

Auteur

Marlene Dekkers
Marlene Dekkers helpt met haar bedrijf Marketing Accent ondernemers en marketeers met het verleggen van het accent naar nieuwe marketing. Zij helpt hen bij het strategisch bouwen aan kennisleiderschap, vanuit het DNA en de eigenheid van het bedrijf. Marlene is Registered Digital Marketeer, won de Digital Marketing Professional Award 2013 publieksprijs. Zij is spreker, trainer, docent en blogger en gepassioneerd over thought leadership, vernieuwing en inbound marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *