“Dit is mijn eerste WK en ook mijn eerste echte verre reis” | Maud Renders

“Dit is mijn eerste WK en ook mijn eerste echte verre reis” | Maud Renders

Share Button

Voor de 19-jarige Maud Renders is het de eerste keer dat ze deelneemt aan het WK hockey onder 21 jaar. Dat dit WK plaatsvindt in Chili maakt het voor haar helemaal bijzonder. Even laat ze de school voor wat het is en gaat ze vol voor winst met haar team.

Ik heb in het verleden twee keer goud gewonnen op het EK hockey onder 21  jaar. Dit is mijn eerste WK en ook mijn eerste echte verre reis. We spelen tegen tegenstanders uit de hele wereld waar we nog nooit eerder tegen hebben gespeeld. Ik vind dit een heel bijzondere ervaring en geniet van ieder moment!”

Onder de indruk
“Op 17 november vertrokken we naar Chili. Zo konden we ons goed voorbereiden op het toernooi dat 24 november van start ging. De omschakeling tussen 5 graden in Nederland en 30 graden in Chili was even wennen, maar ik geniet van dit heerlijke weer. Het land is supermooi. Wij verblijven in de stad met hoge gebouwen en veel drukte, maar daarbuiten zie je overal bergen en mooie natuur. Chili is een goed ontwikkeld land en alle benodigde voorzieningen zijn aanwezig.”

Hoge verwachtingen
“De sfeer is helemaal top! We hebben een leuk en gezellig team. Iedereen kan goed met elkaar opschieten. Veel meiden spelen al een lange tijd met elkaar samen in de Nederlandse jeugdteams. We zijn één grote groep vriendinnen! Dat maakt het extra bijzonder. Onze eerste oefenwedstrijd tegen Argentinië wonnen we met 3-0. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen. In de poulefase spelen we tegen Zuid-Korea, USA en Zimbabwe. Dit zijn stuk voor stuk goede teams. We moeten elke wedstrijd knallen, want ons doel is op 6 december ‘de gouden plak’ mee naar Nederland te nemen.”

Topsport en school
Maud studeert Verpleegkunde niveau 4 BOL bij Summa Zorg en mist door het WK een aantal weken school. “De combinatie topsport en school is voor mij redelijk goed te doen. Tuurlijk mis je vaker lessen of stage uren dan anderen studenten, maar ik heb het de afgelopen 4 jaar best aardig kunnen volhouden. Ik zorg ervoor dat ik mijn zaken op orde heb en als ik lessen mis, doe ik navraag bij mijn medestudenten. Ik krijg goede begeleiding van mijn SLB’er en andere leraren. Zij weten van mijn situatie af en houden er rekening mee waar nodig. Verder kan ik altijd terecht bij topsportcoördinator Guillermo Boogers als topsport en studie even moeilijker te combineren zijn. Mijn klasgenoten vinden het gaaf wat ik doe. Ik heb veel vriendinnen in mijn klas en nu ik in Chili zit, krijg ik allerlei lieve berichtjes. Ook volgen ze mij via de livestream van het WK. Dat is een extra stimulans om goed te presteren!”

We wensen Maud en haar team heel veel succes toe in Chili!

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor topsporters bij het Summa College?
Kijk dan op onze website of volg Summa Topsport op Facebook en Twitter.

Share Button

Auteur

Lesley Kleef
Belgische met Nederlandse roots | Woont in Turnhout (B) | Goed bouwjaar: 1976 | Twee grootste passies: haar zoon Maurits en bedrijf Soulid | Doorzetter, die weet wat ze wil | Hart voor adviestrajecten op het vlak van marketing en communicatie | Geeft graag gedrags- en communicatietrainingen | Dol op tekstschrijven | Maatschappelijk betrokken | Luistert graag naar rockende vrouwen | Houdt van skiën, paardrijden, motorrijden en watersporten (in een vorig leven, toen ze nog tijd over had) | In voor avontuur |The only way to do great work, is to love what you do (Steve Jobs).

3 comments

 • Hey Maud,
  Gaaf zo’n trip naar zo’n groot toernooi! Mooi dat je dat op jouw leeftijd mag en kunt meemaken.
  Met de teamspirit zit het goed en bij alle kampioenen op grote toernooien is dat vaak een beslissende factor gebleken. 3-0 tegen Argentinië als oefenpotje is natuurlijk een prima opsteker en belooft veel goeds.
  Ik wens je een goed toernooi, zonder blessures en een uitstekend resultaat!. Breng die beker mee naar het ziekenhuisspoor!
  Oscar Eggen

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *