Heb jij het licht gezien?!

Heb jij het licht gezien?!

Share Button

In november zijn wij naar Glow geweest in Eindhoven centrum. Glow draait om één ding; licht. Tijdens deze avond werden gebouwen belicht met schijnwerpers in aparte vormen, waardoor het leek dat gebouwen bewogen of een andere vorm hadden. Overal door Eindhoven zag je kleuren en vormen op muren, gebouwen, wegen en kunstwerken. Licht doet iets met de omgeving, en kan de sfeer totaal veranderen. ook binnenshuis kan licht de sfeer veranderen.

Door: Luka Geelhoed en Niels Janssen, eerstejaars studenten Interieuradviseur (Binnenhuisadviseur), Summa College Wonen & Design, BOL 4

glow-300x166

– Soorten licht –

Licht heeft in het interieur verschillende functies. Licht is niet alleen licht. Licht wordt niet alleen gebruikt als lichtbron, maar ook als decoratie binnen een interieur. Licht kan jouw kijk op een kamer totaal veranderen, zonder dat je het zelf echt doorhebt. Kijk maar eens naar deze pinboards.
> sfeerverlichting binnen het interieur

> taakverlichting binnen het interieur

Verlichting is een bron die ruimtes groter of kleiner kan maken. Je kunt speling geven in een ruimte, door meer of minder licht te gebruiken.

– verlichting met stijl –

Licht is een belangrijk deel binnen het interieur, het is net als meubels of accessoires een onderdeel wat het interieur compleet maakt. In verschillende stijlen komen dan ook verschillende armaturenfamilies voor.

> interieurstijlen + verlichting

– Licht zonder lampen –

Verlichting is er ook zonder lampen, denk aan de zon. De zon geeft effecten door het licht die die afgeeft, het word weerkaatst op lichte kleuren. Mensen gebruiken witte muren in huis zodat de ruimte breder lijkt. De zon die hierop weerkaatst geeft de ruimte extra licht, en als je een donkere muur in je kamer hebt absorbeert het licht en lijkt de ruimte kleiner.

> zonlicht in het interieur

– ten slotte –

Licht is een belangrijke bron in het interieur om extra vorm en attentie te creëren. Probeer optimaal gebruik te maken van verlichting, maar pas op met overbelichting. Kortom; licht is net zo belangrijk als het interieur zelf.

Door: Luka Geelhoed en Niels Janssen, eerstejaars studenten Interieuradviseur (Binnenhuisadviseur), Summa College Wonen & Design, BOL 4

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *