“Het is een enorme eer dat we bij FG Restaurant mogen gaan werken!”

“Het is een enorme eer dat we bij FG Restaurant mogen gaan werken!”

Share Button

Met FG Restaurant behoort François Geurds in gastronomie tot de absolute top. De gerechten dagen je uit, inspireren. De onverhoedse verrassing zit ‘m in elke gang. FG staat garant voor Fanatiek Genieten, aldus de site van dit 2-sterren restaurant in Rotterdam. ‘Fanatiek’ en ‘Genieten’, twee woorden die ook goed bij Niels en Mitchell passen. Dit schooljaar starten deze oud-studenten van Summa in de keuken bij FG Restaurant. “Hoe vet is dat!”

Big Green Egg
Niels en Mitchell rondden beiden een koksopleiding bij Summa af. Niels deed de opleiding ‘Zelfstandig werkend kok’ bij Summa en start na de zomer aan het tweede leerjaar van zijn vervolgopleiding ‘Gespecialiseerd kok’ bij de Rooi pannen. Mitchell deed de opleiding ‘Leidinggevende keuken’ en start aankomend schooljaar aan het eerste leerjaar van de vervolgopleiding ‘Gespecialiseerd kok’. De jonge mannen ontmoetten François Geurds bij een barbecue evenement van Big Green Egg. Daar mochten ze hem vanuit Summa assisteren bij een masterclass. “Er stonden meerdere grote namen, maar van François Geurds was ik al een beetje fan”, zegt Mitchell. “Helemaal leuk dus dat hij aan het eind van het evenement zei dat we hem maar moesten bellen als we een stageplek zochten.”

FG Lab
Niels trok de stoute schoenen aan en belde: “Zo’n kans laat ik natuurlijk niet lopen! Ik wil graag in een sterrenzaak werkervaring opdoen. Echt tof om daar nu ook echt heen te gaan!” Wat daar zo leuk aan is? “Bij FG Restaurant kijken ze op een hele andere manier tegen koken aan. Ze hebben zelfs als enige in Nederland een soort kooklaboratorium: FG Lab. Daar testen ze bijvoorbeeld smaken. Zelf zal ik vast niet in ‘het lab’ gaan werken, maar ik kan in de keuken ook heel veel leren.” Mitchell vult aan: “Ze zijn vernieuwend en altijd op zoek naar beter. Dat spreekt mij heel erg aan.”

Appartementjes kijken
Beide jonge mannen hebben veel zin om te beginnen. “Koken is mijn passie”, zegt Mitchell. “En leuk dat ik het met een goede vriend van me kan delen. Tijdens de opleiding bij Summa hebben we veel samengewerkt, heel mooi om dat straks ook bij FG Restaurant te kunnen doen.” “We zijn nu samen appartementjes aan het kijken in Rotterdam“, vertelt Niels. “Gezellig én we kunnen de kosten delen, ook dat is handig.”

Droombaan
“Later willen we allebei een restaurant beginnen, misschien zelfs wel samen”, vervolgt Niels enthousiast. “Een ster is voor mij niet het streven, maar ik wil wel op niveau koken. Ik vind het geweldig om met eten bezig te zijn. Erg leuk ook om nieuwe gerechten te maken.” Mitchell besluit: “Mijn droom is een eigen restaurant met verse producten. Een ster is leuk, maar is geen doel op zich. Die moet je echt verdienen.”

Niels Balke | Oud-student ‘Zelfstandig werkend kok’
Mitchell Pelle | Oud-student ‘Leidinggevende keuken’

Share Button

Auteur

Lesley Kleef
Belgische met Nederlandse roots | Woont in Turnhout (B) | Goed bouwjaar: 1976 | Twee grootste passies: haar zoon Maurits en bedrijf Soulid | Doorzetter, die weet wat ze wil | Hart voor adviestrajecten op het vlak van marketing en communicatie | Geeft graag gedrags- en communicatietrainingen | Dol op tekstschrijven | Maatschappelijk betrokken | Luistert graag naar rockende vrouwen | Houdt van skiën, paardrijden, motorrijden en watersporten (in een vorig leven, toen ze nog tijd over had) | In voor avontuur |The only way to do great work, is to love what you do (Steve Jobs).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *