Ik heb passie voor mijn vak!

Ik heb passie voor mijn vak!

Share Button

De titel ‘Topper 2014’ van het Summa College heeft me veel gebracht. Het is fijn om die erkenning op mijn CV te kunnen zetten. Door de persaandacht rondom de Topper-verkiezing kreeg ik al direct reacties van bedrijven. Ik ontving een brief van de directeur van VDL, dat ik bij hen mag aankloppen voor een baan. Ik kreeg ook een trofee en een geldprijs van 500 euro, waarmee ik mijn hbo-opleiding deels betaal. Dat is alvast een zorg minder.

Bijzondere ervaringen

Je zit maar een korte tijd op school. Het is dus belangrijk dat je deze tijd goed benut om je voor te bereiden op de toekomst en dat je zoveel mogelijk kennis en ervaring opdoet. Daarom heb ik mezelf opgegeven voor de landelijke Vakkanjerwedstrijd  op het onderdeel Mechatronica. Mijn teamgenoot Koen Hoogers en ik plaatsten ons voor de finale. Uiteindelijk werden we derde. Om me goed voor te bereiden op de wedstrijd, heb ik veel geoefend, opstellingen gebouwd en heel wat nieuwe kennis opgedaan. Ook ontwikkelde ik een lesmodel voor TU/e-studenten. Dit was een heel bijzondere en leerrijke ervaring, die ik voor geen goud had willen missen! Blijkbaar was dat ook de aanleiding voor docenten om mij voor te dragen als dé Topper van 2014. Dat had ik nooit verwacht.

Docenten als groot voorbeeld

Ik streef ernaar om altijd het beste uit mezelf te halen. Ik ben nieuwsgierig en daag mezelf uit om meer te doen dan wat er tijdens de les van mij wordt verwacht. Het Summa College geeft mij die kans. Ik krijg goede ondersteuning van docenten, de nodige tijd en materialen. Mijn docenten zijn een groot voorbeeld voor mij. Hun passie voor het vak is geweldig. Die passie heb ik ook! Daarom vind ik het fijn om tijdens open dagen nieuwe studenten over mijn studierichting te vertellen.

Trots

Ik draag de titel ‘Topper 2014’ met trots. Ik vind het ontzettend leuk dat mensen vertrouwen tonen in wat ik doe. Het is voor mij vanzelfsprekend dat ik me inzet voor mijn studie, school en toekomst. Maar het is fijn dat ook anderen het zien en waarderen. Het is een eer om een voorbeeld te mogen zijn!

Carlo Wijers
Student Mechatronica, Summa Engineering

 

 

Share Button

Auteur

Wies van Kats
Marketingcommunicatieadviseur Summa College

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *