Marieke van Dooremalen: “Het is ‘topsport’ voor heel ons team”

Marieke van Dooremalen: “Het is ‘topsport’ voor heel ons team”

Share Button

Een held. Dat is in de Griekse mythologie de veelzeggende betekenis van het woord ‘mentor’. Onze mentoren zijn voor ons ook helden, want ze begeleiden onze studenten zodat ze hun doel bereiken: een diploma halen. Marieke van Dooremalen is één van hen. Naast docent opleiding Doktersassisent is zij mentor van topsporter Sacha van Agt.

“Wat ik enorm bewonder aan Sacha is haar discipline. Zowel als sprintster als op school. Ze denkt mee in mogelijkheden en komt afspraken na. Sacha heeft ondersteuning nodig gehad bij het plannen, maar dat is niets geks. Ik merk dat veel studenten daar moeite mee hebben. Bij een topsporter zitten er extra veel haken en ogen aan het maken van een goede planning. Het schoolschema moet immers passen in het trainingsschema. Een zwemster traint bijvoorbeeld in de ochtend, een judoka in de middag en een atlete in de avond. Iedere topsporter volgt zijn eigen traject en dan is het belangrijk dat we hier als school rekening mee houden. Per blok kijken we wat kan en niet kan en sturen we eventueel bij. De sport komt hierbij altijd op de eerste plaats.”

Recht op uitzicht
“Docenten vinden dat soms lastig, want organisatorisch komt er veel bij kijken. Als bijvoorbeeld een topsporter op trainingskamp is tijdens toetsen, dan moeten zij een nieuwe toetsversie opstellen en op een ander moment afnemen. Dit vraagt meer tijd en energie van onze docenten. Kortom, het is ‘topsport’ voor heel ons team. Als docenten hiervoor openstaan en flexibel zijn, dan is iedereen daarbij gebaat. Een diploma geeft topsporters zekerheid voor de toekomst. Dit past helemaal binnen de visie van het Summa College: Iedereen heeft recht op uitzicht.”

Op de rit
“Het maatwerktraject van Sacha staat goed op de rit. Bij aanvang van de opleiding had ik samen met haar, haar trainer, haar moeder en topsportcoördinator Guillermo overleg om ervoor te zorgen dat de opleiding goed te combineren is met haar sport. Daarom doet ze de opleiding in 4,5 jaar in plaats van in 3 jaar. Gelukkig vonden we een stageplaats waar ze rekening houden met Sacha’s trainingsschema. Daarvoor ben ik gezondheidscentrum SGE Meerhoven heel dankbaar. En zelf is ze heel gemotiveerd om haar diploma te behalen.”

Drijfveer
“Sacha heeft als enige student mijn privé-nummer. Zo kan ik haar sportprestaties altijd volgen. Ik leef echt met haar mee. Ik herinner mij nog dat ik tijdens de zomervakantie met mijn man op de top van de Vaalserberg stond en een berichtje kreeg van haar. Zij had op dat moment een belangrijk toernooi. Ik heb haar toen een selfie gestuurd met mijn armen in de lucht en de tekst: ‘Sacha je bent goed bezig!’. Haar moeder appt mij ook als ze op televisie komt. Als Sacha het goed doet op school en als sprintster, dan ben ik trots. Daar doe ik het voor!”

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor topsporters bij het Summa College? Kijk dan op onze website of volg Summa Topsport op Facebook en Twitter.

Share Button

Auteur

Lesley Kleef
Belgische met Nederlandse roots | Woont in Turnhout (B) | Goed bouwjaar: 1976 | Twee grootste passies: haar zoon Maurits en bedrijf Soulid | Doorzetter, die weet wat ze wil | Hart voor adviestrajecten op het vlak van marketing en communicatie | Geeft graag gedrags- en communicatietrainingen | Dol op tekstschrijven | Maatschappelijk betrokken | Luistert graag naar rockende vrouwen | Houdt van skiën, paardrijden, motorrijden en watersporten (in een vorig leven, toen ze nog tijd over had) | In voor avontuur |The only way to do great work, is to love what you do (Steve Jobs).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *