Maud Renders: “Hier doe je het voor als topsporter!”

Maud Renders: “Hier doe je het voor als topsporter!”

Share Button

Het Nederlandse vrouwen hockeyteam onder 21 jaar speelde de sterren van de hemel tijdens het afgelopen WK in Chili. Helaas moest het team in de finale het onderspit delven tegen Argentinië. Studente Verpleegkunde Maud Renders (19) blikt met trots terug op deze bijzondere ervaring.

“Natuurlijk gingen we voor ‘de gouden plak’. Het was dus een grote teleurstelling dat we in de finale verloren met 2-4 van Argentinië. We hebben gevochten tot de laatste minuut, maar Argentinië was gewoon beter. Zij zijn de terechte wereldkampioen. Na de finale hebben we eerst flink gehuild en over het verlies gepraat. Daarna zijn we als afsluiting met alle deelnemende teams naar een feestje geweest in een club in Santiago. Nu ik weer thuis ben, besef ik steeds meer dat we trots mogen zijn op onszelf en dat een zilveren medaille op een WK niet niks is.”

Fans
“Ik vond het erg inspirerend dat er zoveel tegenstanders zo onder de indruk van ons waren. De meiden van Zimbabwe waren echt fans en wilden na de wedstrijd met ons op de foto. Op de laatste avond heb ik wat kleren van ons team geruild met een meisje van Zimbabwe. Haar trui heb ik hier al goed kunnen gebruiken. Het was trouwens weer erg wennen om van 35 graden in Chili naar 2 graden in Nederland te gaan.”

Hoogtepunt
“Het hoogtepunt van het WK in Chili was echt de finale. Ik heb nog nooit zo’n bijzondere sfeer meegemaakt en het stadion zat helemaal vol. Mijn papa en mama, die mij altijd in alles hebben gesteund met hockey, waren ook aanwezig. En mijn supporters uit Nederland volgden alles via de livestream. Het was echt de bijzonderste ervaring uit mijn leven met heel veel kippenvel momentjes. Hier doe je het voor als topsporter!“

Energie
“Ik moet toegeven dat drie weken weg van huis wel lang is. Uiteindelijk heb ik er geen moeite mee gehad. Mijn gezin was ook in Chili om mij aan te moedigen en ik had veel contact met mijn vriendje in Nederland. Ons team is heel hecht en we delen alles met elkaar. Ze zijn als familie voor mij. Ik vond het fijn dat zoveel familie, kennissen, vrienden, vriendinnen, teamgenootjes en nog veel meer mensen zo betrokken waren bij mijn prestaties en die van het team. Ik kreeg veel berichtjes, foto’s, brieven en telefoontjes waaruit ik nog meer energie haalde. Dat heeft me echt goed gedaan!”

Levensles
“Toen ik thuis kwam, zaten mijn opa’s en oma’s op mij te wachten met een lekker stuk taart. De afgelopen drie weken heb ik erg gezond geleefd, dus dat smaakte wel. ’s Avonds ben ik vroeg gaan slapen na de lange reis van 24 uur. De komende periode is het wat rustiger met hockey en kan ik weer wat op adem komen. Gelukkig heb ik maar enkele dagen school gemist en kon ik rekenen op lieve klasgenootjes die alles doorstuurden via mail en mij op de hoogte hielden via skype. Zo kan ik school weer gemakkelijker oppakken. Ik heb van mijn Chili-avontuur heel veel geleerd. Vooral hoe om te gaan met een verlies in de finale en er uiteindelijk als team sterker uit te komen. Dat neemt niemand mij meer af.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor topsporters bij het Summa College?
Kijk dan op onze website
 of volg Summa Topsport op Facebook en Twitter.

Share Button

Auteur

Lesley Kleef
Belgische met Nederlandse roots | Woont in Turnhout (B) | Goed bouwjaar: 1976 | Twee grootste passies: haar zoon Maurits en bedrijf Soulid | Doorzetter, die weet wat ze wil | Hart voor adviestrajecten op het vlak van marketing en communicatie | Geeft graag gedrags- en communicatietrainingen | Dol op tekstschrijven | Maatschappelijk betrokken | Luistert graag naar rockende vrouwen | Houdt van skiën, paardrijden, motorrijden en watersporten (in een vorig leven, toen ze nog tijd over had) | In voor avontuur |The only way to do great work, is to love what you do (Steve Jobs).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *