Met calisthenics alleen maar winnaars

Met calisthenics alleen maar winnaars

Share Button

Het begon bij oud student Richard de Haart allemaal met hardlopen. Maar toch lag zijn hart daar niet echt. Hij hing liever in de rekken die ook op hetzelfde parcours te vinden waren. Het optrekken was destijds nog best wel zwaar, maar hij wilde beter in vorm komen, en het beviel gewoon beter dan het hardlopen.

En dat bleek het begin van een droom. Een droom die ook nog eens uitkwam!

calisthenics “Omdat ik zo enthousiast werd van oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht, ben ik op internet verder gaan zoeken. Al snel kwam ik uit bij calisthenics zoals deze soort oefeningen genoemd wordt.”

Richard wist onder andere Vincent Vizee enthousiast te maken voor deze vorm van sport, vooral doordat hij zijn passie voor calisthenics via social media deelde. Maar ook de progressie die hij zelf doormaakte, viel anderen op. Zo ontstond de droom van Richard en Vincent; een eigen parkje met toestellen, speciaal gemaakt voor het beoefenen van calisthenics.

“Zoals je dat al veel in Rusland ziet. Begin 2014 maakten we daarom een facebook pagina aan om te kijken of hier animo voor was in Weert. Dat gaf echt wel een boost, er kwamen steeds meer mensen met ons meetrainen. Op zondagen waren er wel 35 mensen aan het sporten op hun vrije middag! En binnen 5 weken hadden we 1000 likes op onze pagina!

Dat leidde er toe dat we contact kregen met de ‘Weerter sportraad’, die ons uitnodigde voor het symposium “Weert in beweging“. Alle belangrijke sportontwikkelingen werden hier besproken en wij mochten dus ook ons zegje doen. We ontmoetten daar allerlei interessante mensen, die enthousiast waren over onze sportieve leefwijze. Contacten via de gemeente Weert brachten onze droom uiteindelijk in versnelling.”

Ze wilden nog wat groeien en meer bekendheid krijgen, voordat ze om steun bij de gemeente wilden gaan vragen voor de toestellen. Maar in de week na het symposium kregen de heren al veel media aandacht, denk aan www.weertdegekste.nl, De Limburger, Zondagsnieuws en op Radio L1. En zo gebeurde het dat de gemeente aan Richard en Vincent vroeg om een brief naar B&W te sturen met de vraag of ze hun droom toe mochten komen lichten…

Om een lang verhaal kort te houden, diverse partijen kwamen in april bij elkaar. Partijen als ABC terreininrichting, leverancier van toestellen, de woningcorporatie Wonen Limburg, raadslid Geert Gabriels, de Wijkraad etc. Er werden die dag flink wat financiële knopen doorgehakt. Met als gevolg dat eind september gestart werd met de aanleg.

Calesthenics park “Ja, zo werd uiteindelijk op 5 oktober 2014 onze droom ook echt werkelijkheid. Een calisthenics park met 10 toestellen van het nieuwe merk BarManiaPro. Naast dat we dit park hebben mogen realiseren, zijn we er ook super trots op dat we hiermee het nieuwe merk op de kaart hebben gezet. De aanvragen blijven namelijk binnenstromen bij BarManiaPro!”

 

En zo zijn er alleen maar winnaars. De leverancier van de toestellen, de gemeente en woningcorporatie, maar vooral Richard, Vincent en hun trouwe aanhang. Zij zagen hun droom uitkomen; meer mensen kunnen gezond blijven of worden dankzij deze te gekke sport. Zo zie je maar, als je voor je droom gaat, dan kan die zomaar ineens werkelijkheid worden.

 

Share Button

Auteur

Marlene Dekkers
Marlene Dekkers helpt met haar bedrijf Marketing Accent ondernemers en marketeers met het verleggen van het accent naar nieuwe marketing. Zij helpt hen bij het strategisch bouwen aan kennisleiderschap, vanuit het DNA en de eigenheid van het bedrijf. Marlene is Registered Digital Marketeer, won de Digital Marketing Professional Award 2013 publieksprijs. Zij is spreker, trainer, docent en blogger en gepassioneerd over thought leadership, vernieuwing en inbound marketing.

One comment

 • Hey Marlene,

  Super tof dat calisthenics steeds groter wordt in Nederland!

  Wij zijn ons aan het inzetten voor een workoutpark in Groningen, helaas zijn we inmiddels 1,5 jaar verder. Dus het wil nog niet echt vlotten. Wat zijn de kosten voor zo’n park trouwens?

  Nu maar hopen dat we de gemeente Groningen in de toekomst ook een keer eindelijk zo ver krijgen!

  Groeten,

  Rich

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *