Mijn rol als ambassadeur

Mijn rol als ambassadeur

Share Button

Als iemand vol vertrouwen in het leven staat, durft te dromen en het leven durft te leven – zal hij successen hebben die hij nooit had verwacht. Deze zin heeft zeker met mij te maken. Eerst durfde ik niet te dromen en had ik er geen vertrouwen in dat het mij zou lukken. Maar nu kan ik uit ervaring spreken en zeggen dat geloof in jezelf, de eerste stap is die je moet zetten om je doel te kunnen bereiken. Het Summa College geeft daar genoeg ondersteuning bij.

Geschreven door Summa Ster Anja Redkolis.

Nu ben ik een jaar lang ambassadeur van het Summa College. Het eerste dat ik ga doen is onze scholen (alle 22) promoten, en zeker Summa Zorg – de school , die mij begeleid heeft bij het krijgen van zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en motivatie. Daar ben ik heel dankbaar voor. Het Summa College helpt je jezelf te ontwikkelen, stevig in je schoenen te staan en jezelf te kennen. Deze 3 dingen zijn heel erg belangrijk voor een mooie toekomst .

 

De belangrijkste dingen die ik mee wil geven aan andere studenten zijn :

–              Om een goede weg te kiezen die je heel je leven gaat volgen, moet je als eerst naar jouw hart luisteren. Wat zegt je hart?! Wat vind je leuk om te doen; misschien zorg, auto’s , koken? Deze vragen zijn alleen te beantwoorden als je naar je hart luistert.

–              Kies nooit voor een opleiding die niet bij je hart ligt, alleen omdat iemand anders wil dat je die gaat doen. Het is jouw keuze, jouw weg, jouw leven…

–              Eventjes stil gaan staan, een stapje terug zetten om terug te kijken is niet erg . Daar leer je heel veel van. Kijk terug – wat heb je al bereikt, op welke manier heb je het bereikt en wat heb je daar van geleerd. Deze gedachten helpen jou om zelfverzekerder te worden.

–              Als het soms moeilijk is, vraag dan om hulp en blijf doorzetten. Want mooi werk kost veel tijd en energie.  Aan het eind zal je een mooi resultaat zien waar je van kunt genieten.

 

Dus : doe wat je leuk vindt, volg jouw hart en laat dit niemand van je afnemen. Wees trots op jezelf.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *