Opleiden ‘bovenop’ de toekomstige werkplek

Opleiden ‘bovenop’ de toekomstige werkplek

Share Button

‘Als luchtvaartdienstverlener werk je in de lucht of op de grond. Je begeleidt en verzorgt passagiers tijdens hun vlucht of op een luchthaven. Je werkt met veel verschillende mensen en je kunt goed omgaan met stress’. Dat zegt het kwalificatiedossier over de opleiding ‘Dienstverlener in de luchtvaart’, maar wat houdt dit in de praktijk in?

Als dienstverlener in de luchtvaart verricht je werkzaamheden zoals het afhandelen van afwijkende of zoekgeraakte bagage, het verkopen van vliegtickets maar vooral het begeleiden van (hulpbehoevende) passagiers van en naar het vliegtuig. Zelf passagiers inchecken vindt in het huidige digitale tijdperk steeds minder plaats. Je bent vooral de gastheer of gastvrouw en hét gezicht van een luchtvaartmaatschappij of vliegveld.

Summa Luchtvaartdienstverlening geeft les op een unieke locatie. Onze school bevindt zich namelijk ín de terminal van Eindhoven Airport, dé ideale locatie om dit veelzijdige dienstverlenende beroep te leren. Daarmee zijn we de énige luchtvaartdienstverlenersopleiding van Nederland die op een vliegveld lesgeeft.

Op deze manier leiden we op op in een reële beroepscontext. Studenten zitten vanaf dag één ‘bovenop’ de werkplek, op de plaats waar ze ook stage lopen. Studenten lopen vanaf jaar één direct stage bij de afhandelaar van het vliegveld, ‘Viggo service enablers’. Samen met een vast team van begeleiders werken wij dag in dag uit nauw samen en beoordelen en ondersteunen wij onze studenten gezamenlijk. Een bijzonder krachtige en intensieve manier van opleiden ín de beroepscontext. Stagebegeleiders doen zelfs mee in de lessen.

Samuel, Summa student.

Wil je eens meemaken hoe wij opleiden en hoe wij examineren? Kom langs, we zitten met onze school boven in de terminal. Iedere dag zijn er wel lessen en/of rollenspelen op de werkvloer of achter één van de balies van Eindhoven Airport. Heb je nu geen tijd maar vlieg je tijdens je vakantie vanaf Eindhoven Airport? Grote kans dat je door één van onze studenten wordt geholpen en begeleidt wordt richting je vakantiebestemming. Ze dragen een ‘Trainee’-speld. Doe ze de groeten en vraag ze maar eens hoe het bij ons op school is.

Share Button

Auteur

Mark Dekkers
Voormalig kok en purser van de Koninklijke Luchtmacht. Nu als docent voor de klas bij Summa Luchtvaartdienstverlening op Eindhoven Airport. Gastvrijheid is geen vak, het is een overtuiging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *