Project eerstejaars binnenhuisadvies: modelwoning

Project eerstejaars binnenhuisadvies: modelwoning

Share Button

Wij gaan jullie vertellen over de uitwerkingsfase van onze integrale opdracht. Wij zitten op het Summa College Wonen & Design, leerjaar 1 Interieuradviseur. Op onze opleiding hebben wij per periode een Integrale opdracht. Dit is de uitwerkingsfase van ‘modelwoning’.

Door: Sinan Esen en Martijn Dings, eerstejaars studenten Binnenhuisadvies aan het Summa College Wonen & Design te Veldhoven (BOL4).

sinanenmartijn1

De opdracht

Wij hebben als opdracht een huis gekregen dat te koop staat, onze opdracht was voor dat huis een interieur voorstel te maken waardoor mensen het aantrekkelijker vinden. Dit doen wij in groepjes van 4-5 personen. In deze periode hebben wij een VO (voorlopig ontwerp) en een DO (definitief ontwerp). In deze blog gaan wij het hebben over de uitwerkingsfase tussen het VO en DO.

sinanenmartijn2

Uitwerkingsfase

Wij hebben als eerst het VO gepresenteerd aan de mensen die de woning willen verkopen. Na die presentatie/gesprek komt de uitwerkingsfase hier bij doen we de laatste aanpassingen/verbeteringen aan ons project zodat we het DO kunnen presenteren. Het DO bestaat uit:

  • Definitief ontwerp: een plattegrond van de woning met alle meubels en materialen er ingetekend.
  • Meubel voorstel: dit is een boekje met alle meubels die in de woning komen met uitleg er bij waar en waarom.
  • Sketchup tekening: dit is een 3D teken programma die een impressie geeft hoe de woning er uit komt te zien als alle meubels en dergelijken er in staan. (dit is er handig omdat niet iedereen zich kan verbeelden hoe de woning er uit komt te zien met meubels en kleuren)
  • Impressie schets: handmatige schetsen van individuele kamers in 1 punts-perspectief.

Dit was een korte uitleg over de uitwerkingsfase en wat daar bij komt kijken.

sinanenmartijn3

Door: Sinan Esen en Martijn Dings, eerstejaars studenten Binnenhuisadvies aan het Summa College Wonen & Design te Veldhoven (BOL4).

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *