Richard Verschoor: “Dit is de kans van mijn leven!”

Richard Verschoor: “Dit is de kans van mijn leven!”

Share Button

Max Verstappen is tegenwoordig dé sensatie van de Formule 1. Maar de 15-jarige Richard Verschoor, student Summa Automotive, is vastbesloten om in zijn voetsporen te treden. Racen in de Formule 1 is zijn grote droom. Deze droom wordt steeds meer werkelijkheid.

“Dit jaar maakte ik mijn debuut in de Formule 4 en won ik mijn eerste wedstrijd. De dag erna mocht ik op gesprek komen bij Helmut Marko. Hij is topadviseur van Red Bull en baas van het juniorprogramma. Ik had blijkbaar een goede indruk gemaakt en sindsdien maak ik deel uit van het Junior Team van Red Bull. Dat had ik alleen maar kunnen dromen. Natuurlijk geeft het meer druk om te presteren, omdat ik weet dat er vanuit meerdere kanten naar mijn prestaties wordt gekeken. Maar dit is de kans van mijn leven!”

Eerste kart
Richard is toevallig in de autosportwereld gerold. “Toen ik negen jaar was, kwam mijn vader thuis met een kart. Ik zag hem weinig, want hij heeft een eigen metaalbewerkingsbedrijf. We wilden samen meer dingen doen en plezier hebben en dit leek hem een mooie manier. Met de kart gingen we naar de indoorbaan van de Kartfabrique in Maarssen en ook in Driebergen, op de buitenbaan. Van het één kwam het ander: het ging steeds beter, ik eindigde steeds hoger, ik kreeg een steeds betere kart en dit jaar stapte ik over naar Formule 4. Ik ben erin gegroeid en nu ik zover ben, ga ik er voor de volle 100 procent voor om mijn doel te bereiken: Formule 1.”

Back-up plan
“Natuurlijk draait mijn leven om racen, maar het behalen van een diploma vind ik ook belangrijk. Ik volg sinds dit jaar de opleiding ‘Technisch Specialist Personenwagens’ bij Summa Automotive. Stel dat ik niet goed genoeg ben voor Formule 1, dan heb ik een back-up plan. Het is mooi meegenomen om veel van auto’s te weten als je racet. Ik heb leuke docenten en klasgenoten en ze vinden het gaaf wat ik doe. De autosport is een hele andere wereld. Niet iedereen snapt hoeveel tijd je ermee bezig bent als je bij de besten van de wereld wilt horen. Gelukkig is de medewerking van school super en houden ze rekening met mijn trainings- en wedstrijdprogramma. Als het nodig is, kan ik lessen en toetsen inhalen. Zo kan ik het beste uit mezelf halen.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor topsporters bij het Summa College? Kijk dan op onze website of volg Summa Topsport op Facebook en Twitter.

Share Button

Auteur

Lesley Kleef
Belgische met Nederlandse roots | Woont in Turnhout (B) | Goed bouwjaar: 1976 | Twee grootste passies: haar zoon Maurits en bedrijf Soulid | Doorzetter, die weet wat ze wil | Hart voor adviestrajecten op het vlak van marketing en communicatie | Geeft graag gedrags- en communicatietrainingen | Dol op tekstschrijven | Maatschappelijk betrokken | Luistert graag naar rockende vrouwen | Houdt van skiën, paardrijden, motorrijden en watersporten (in een vorig leven, toen ze nog tijd over had) | In voor avontuur |The only way to do great work, is to love what you do (Steve Jobs).

2 comments

 • Prachtig verhaal om trots op te zijn. Door het topsportbeleid van Summa College kunnen studenten het beste uit zichzelf halen

  Reply
 • Giel Kessels

  Wat knap dat zo’n jonge kerel naast zijn passie ook nog kan racen 🙂
  Ik bedoel, naast zijn passie ook nog een opleiding kan volgen.
  Dit is een goed voorbeeld van ‘passend onderwijs!’

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *