Rode lippen op 38.000 voet!

Rode lippen op 38.000 voet!

Share Button

Make-upMake-up aanbrengen en bijhouden als grondstewardess of wanneer je als stewardess in een vliegtuig bent; drie klassen met studenten Luchtvaartdienstverlening leerden er vorige week alles over. Ze kregen advies en werden opgemaakt door eerstejaars studenten van de opleiding Schoonheidsspecialist. Deze samenwerking tussen Summa Uiterlijke verzorging en Summa Vrije tijd beviel de studenten en docenten vorig jaar al zeer goed. Ook dit jaar hebben de initiatiefnemers Thea Schoenmakers (Summa UV) en Mark Dekkers (Summa LVD) de succesvolle workshops weten te prolongeren.

Studenten Luchtvaartdienstverlener krijgen in hun beroepenveld te maken met bepaalde eisen voor uiterlijke verzorging. Tijdens het reguliere onderwijs wordt hier ook enige aandacht aan besteedt, maar er bleek behoefte aan meer praktische informatie. Waar deze beter te halen dan bij de collega school met de expertise.

Docent Luchtvaartdienstverlening Mark Dekkers; “We hebben zoveel kennis ‘in huis’ en doen er te vaak, te weinig mee. Er  moet en kan meer samengewerkt worden in het MBO en onze school in het bijzonder. We laten mooie kansen en leuke zinvolle leermomenten liggen”.

Eerstejaars studente Luchtvaartdienstverlening, vond het een  leuke dag: “Vandaag leren we hoe stewardessen zich kunnen opmaken. Je reist als stewardess vaak lang en ver, je krijgt te maken met temperatuurverschillen, je wordt moe en met make-up kun je dat camoufleren. Mooie rode lippen halen de aandacht weg van je vermoeide gezicht. Het belangrijkste wat ik leerde: gebruik foundation op waterbasis. Je hebt deze ook op oliebasis en in geval van brand wil je die niet op je gezicht hebben!”

Leren van elkaar

Summa Uiterlijke Verzorging docenten Madjoline Wouters en Marloes Janssen begeleidde de workshop die door hun klassen werd gegeven. “Dit is een mooi samenwerkingsverband tussen Summa Uiterlijke verzorging en de opleiding luchtvaartdienstverlener. Het zou mooi zijn om zoiets ook met andere scholen of opleidingen te doen. Studenten krijgen zo beter inzicht in wat andere studenten doen. Het is fijn om op deze manier iets voor elkaar te kunnen betekenen.”

Vaker doen

Zoals gezegd was er vorig schooljaar al een workshop manicure en workshop dag make-up. Ook deze beviel de deelnemende studenten en docenten toen al goed. Momenteel wordt gekeken naar mogelijkheden voor nieuwe workshops waar van elkaars expertise gebruik wordt gemaakt. Er wordt gedacht aan een workshop imago styling. Studenten kunnen deze kennis goed gebruiken voor hun sollicitatie naar een stageplaats bij een vliegveld of luchtvaartmaatschappij. Studenten van Summa Luchtvaartdienstverlening lopen bijvoorbeeld stage bij Viggo op Eindhoven Airport waar de school ook is gelegen en gaan in hun laatste jaar ook naar Axxicom op luchthaven Zaventem in Brussel.

Ga er eens voor zitten, benader eens een collega en kijk tot welke samenwerking jij kunt komen binnen je eigen school of organisatie. Het is eenvoudiger dan je denkt..

 

Share Button

Auteur

Mark Dekkers
Voormalig kok en purser van de Koninklijke Luchtmacht. Nu als docent voor de klas bij Summa Luchtvaartdienstverlening op Eindhoven Airport. Gastvrijheid is geen vak, het is een overtuiging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *