Slimmer Leven Challenge inspireert om door te studeren

Slimmer Leven Challenge inspireert om door te studeren

Share Button

Ik baal er nog steeds van dat mijn team niet door is naar de volgende ronde. Als student komende van het vmbo en ingestroomd bij Summa Zorg, wist ik nooit zo goed wat ik wilde. Deelname aan de Slimmer Leven Challenge inspireerde me om door te studeren. Ik heb inmiddels met mijn begeleider gesproken en ik mag een verkort programma doen, zodat ik uiteindelijk versneld in kan stromen op het hbo. Ik weet het nu: ik ga iets doen met zorg en techniek!

Meerwaarde door samenwerking
Technische Universiteit Eindhoven, Fontys Hogescholen en Summa College willen het proces om te innoveren in de zorg versnellen door op een vernieuwende manier samen te werken. Daarom organiseren ze samen met de Coöperatie Slimmer Leven 2020 de Slimmer Leven Challenge, een zorgcompetitie voor studenten. Tijdens de voorronde in februari werkte ik samen met vier, voor mij onbekende studenten van het hbo en wo aan oplossingen voor maatschappelijk actuele thema’s in de zorg. Onder tijdsdruk moesten we ter plekke een idee bedenken en een plan van aanpak uitwerken. Vanuit het thema ‘sociale participatie’ ontstond het idee om een app te ontwikkelen om mantelzorg aantrekkelijk te maken. Met ’care miles’ kunnen mantelzorgers door middel van de app sparen voor bijvoorbeeld een uitje met het familielid of de buurman die de zorg nodig heeft. Ik heb gemerkt dat je als mbo’er praktijkinzicht toevoegt aan het veelal theoretisch kader en technisch inzicht van hbo’ers en wo’ers. Samen bereik je meer. Dat is de meerwaarde!

Uitdagende combinatie van zorg en techniek
De pitch ging niet volgens plan. De student die namens ons team de pitch uitvoerde sloeg dicht, waardoor het idee niet goed overkwam. Helaas, want mensen uit het bedrijfsleven waar we later die dag mee spraken, vonden het een goed idee. Tijdens de challenge raakte ik ook aan de praat met docenten van de verschillende opleidingen. Zij gaven me informatie over de beroepsmogelijkheden in zorg en techniek. Ik ben op internet verder gaan zoeken en mijn keuze is gemaakt: ik vind het een uitdagende combinatie en wil verder studeren!

De winnaar van de Slimmer Leven Challenge 2015 is nog niet bekend. Tijdens de Dutch Technologie Week (31 mei t/m 6 juni) vindt de finale plaats en weten we wie het winnende team is. Kijk voor meer informatie op www.slimmerleven2020.org.

Desley Kramer
Summa-student verzorgende (IG) niveau 3 | deelnemer Slimmer Leven Challenge 2015

Share Button

Auteur

Lesley Kleef
Belgische met Nederlandse roots | Woont in Turnhout (B) | Goed bouwjaar: 1976 | Twee grootste passies: haar zoon Maurits en bedrijf Soulid | Doorzetter, die weet wat ze wil | Hart voor adviestrajecten op het vlak van marketing en communicatie | Geeft graag gedrags- en communicatietrainingen | Dol op tekstschrijven | Maatschappelijk betrokken | Luistert graag naar rockende vrouwen | Houdt van skiën, paardrijden, motorrijden en watersporten (in een vorig leven, toen ze nog tijd over had) | In voor avontuur |The only way to do great work, is to love what you do (Steve Jobs).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>