Tompoucen en ijshockey, de perfecte match voor Kenny

Tompoucen en ijshockey, de perfecte match voor Kenny

Share Button

Kenny Welles banketbakker2Huh, wat heeft gebak nou met ijshockey te maken? Niet veel, lijkt het misschien. Maar voor Topper Kenny Welles is het de dagelijkse praktijk. Hij combineert zijn ‘banketschool’ (Brood & Banket) met zijn topsport carrière als ijshockeyer… Ik ben benieuwd hoe hij dat allemaal doet!

“Toen ik jong was wilde ik bij de marine of in het leger of zo, dat leek me super gaaf. Toen ik afgekeurd werd daarvoor stortte ik me volledig op het ijshockey, dat ik al sinds mijn 7e doe. Ik ging naar het CIOS, maar dat bleek niet echt mijn ding. Ik trainde toen al mee in de Nederlandse selectie en werd ik gevraagd door de coach van het Nederlandse talententeam om in Eindhoven te gaan spelen…

Zo kwam ik dus ook voor de keuze te staan om een opleiding in Eindhoven te volgen. Ik kwam terecht op (destijds) ‘ROC Sport & Bewegen’. Omdat mijn begeleider vanuit het talententeam ook docent is bij Summa, wist hij wat er gaande was en kon ik makkelijker vrij krijgen om mee te doen aan trainingskampen bijvoorbeeld. Maar als je al elke dag al traint, dan kan het ook teveel worden om op school ook weer zoveel met sport bezig te zijn. Het was voor mij dus een logische keuze om een andere opleiding te kiezen.

In mijn tijd in Eindhoven (Kenny woont nu weer thuis, in Heerenveen) heb ik er in het begin wel tegen opgekeken. Ik was in een nieuwe stad, stroomde in het 2e jaar van Sport & Bewegen in, maar pakte dat wel snel op, maar na een half jaar elke dag trainen en te sporten op school werd het me te veel. En ging ik op zoek naar een andere opleiding. Ik woonde samen met andere studenten en het was in huis vaak een puinzooi. In mijn drukke programma kon ik dat er dus niet echt bij hebben. En ik miste thuis, ik zag mijn moeder dan ook vaak maar 2 of 3 keer in de 3 maanden bijvoorbeeld.

Kenny Welles ijshockeyerMijn zus en ik grapte altijd al over een eigen bakkerij later. Toen ben ik er steeds serieuzer over na gaan denken. Ik mocht daarom tijdens mijn stage bij Summa Sport & Bewegen aan het ‘bakkersvak’ proeven bij een patisserie in Vught. En daar vielen de puzzelstukjes eindelijk op z’n plek. Ik vind het fantastisch! In dit vak ben je steeds aan het vernieuwen. Ieder seizoen heb je andere producten. Ik voel me thuis in dit wereldje en kan het ook nog eens goed combineren met mijn dagelijkse ijshockey trainingen. Overdag naar school of stage en ’s avonds trainen. Soms is het wel zwaar en ben ik echt vermoeid.

 

Maar je moet jezelf kunnen motiveren. De discipline hebben om meer te willen. Bij de Summa Brood & Banket opleiding komt heel veel kennis kijken bij de producten die je maakt. En creatief bezig zijn met smaken, kleuren en zo. De school kauwt het niet voor. Je moet dingen echt zelf uitzoeken. Natuurlijk bieden ze hulp als je het nodig hebt, maar het komt op jezelf neer of je succesvol bent. Dat vind ik echt goed.

Gelukkig ben ik in die tijd dat het minder ging erg goed begeleid door mijn mentor op school. Niet alleen als het om schooldingen ging, maar juist ook over buitenschoolse zaken waar ik mee zat. Ik kon ze echt in vertrouwen nemen. Dat waardeer ik nog steeds. Een klasgenoot van mij zat er op een gegeven moment ook een beetje doorheen, dat weet ik nog goed. Onze begeleider heeft hem mentaal super goed gesteund en hij ging daarna als een speer. Dat was wel echt een kippenvelmomentje voor mij.

Kenny Welles banketbakkerIn Nederland kun je helaas niet leven van het ‘ijshockey bestaan’. Dus ik wil sowieso mijn school afmaken. Ook ga ik me hierna nog verder specialiseren in het vak van banketbakker. De topperstitel is een mooie eer. Ik heb deze gekregen omdat ik ondanks mijn drukke programma altijd aanwezig was. En nooit opgeef. Of het nou op het ijs is, of in de bakkerij, ik ga altijd door.”

Share Button

Auteur

Marlene Dekkers
Marlene Dekkers helpt met haar bedrijf Marketing Accent ondernemers en marketeers met het verleggen van het accent naar nieuwe marketing. Zij helpt hen bij het strategisch bouwen aan kennisleiderschap, vanuit het DNA en de eigenheid van het bedrijf. Marlene is Registered Digital Marketeer, won de Digital Marketing Professional Award 2013 publieksprijs. Zij is spreker, trainer, docent en blogger en gepassioneerd over thought leadership, vernieuwing en inbound marketing.

One comment

  • Een topper!! Dat ben jij!! Ik ben super trots op jou! Je doorzettingsvermogen is ongekend. Ik vind het top dat niet alleen jou klas maar vooral ook jou mentor je zo onwijs goed heeft gesteund. Dikke tût

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *