Vera ten Westeneind: “Ik koos bewust voor deze opleiding.”

Vera ten Westeneind: “Ik koos bewust voor deze opleiding.”

Share Button

Als de 18-jarige Vera ten Westeneind over voetbal praat, fonkelen haar ogen. Voetbal is haar lust en haar leven. Vera: “Poppen interesseerden mij niet. Ik speelde liever voetbal. Ik was zeven toen ik lid werd van voetbalclub VV Jonge Kracht in mijn woonplaats Huissen.” Vera doorliep alle nationale jeugdselecties en speelt nu bij ‘Vrouwen onder 19’. Ze woont sinds haar vijftiende op zichzelf en sinds dit seizoen op de CTO Sportcampus in Eindhoven. Een hele prestatie voor een jonge meid. Vera vervolgt: “Ik ben trots op wat ik bereikt heb, maar mijn ambitie gaat verder. In de toekomst wil ik graag in het eerste van het Nederlands elftal komen en bij een buitenlandse club te voetballen, zoals Engeland of Duitsland. Maar eerst maak ik kans op deelname aan het EK deze zomer in Slowakije. Vet als ik daarbij mag zijn!”

Niet vanzelfsprekend
Vera volgt sinds een jaar de secretariële opleiding ‘Managementassistent /Directiesecretaresse bij het Summa College. “Ik koos bewust voor deze opleiding. Je kunt er veel kanten mee op en als ik blessures heb, kan ik de lessen blijven volgen. Het enige nadeel is dat docenten in mijn opleiding nog nooit te maken hebben gehad met topsporters. Ze snappen niet goed wat het inhoudt. Daardoor is er onbegrip als ik een tijdje niet aanwezig ben door mijn drukke trainingsschema. De druk is groot. Ik ben perfectionistisch en wil zowel op school als in het voetbal goed presteren. Voetbalstages in het buitenland zijn zwaar. Om tijdens de stages nog de motivatie te vinden voor school te werken, is niet vanzelfsprekend.”

Goede klik
Vera vervolgt: “Ik heb een heel fijn contact met topsportcoördinator Susan Janssen. Zij weet wat topsport inhoudt door haar eigen ervaring als topsporter. We hebben een klik en ik kan altijd bij haar terecht met vragen. Ze geeft aan wat ik moet doen of zelf kan verbeteren, zoals meer van me laten horen en zelf initiatief nemen. Dat heb ik echt nodig! Ook treedt ze soms op als tussenpersoon richting docenten. Volgens mij helpt het als docenten vanaf het begin op de hoogte zijn van wat topsporters doen en wat het inhoudt, zodat ze meer begrip hebben voor onze situatie. Dat zou fijn zijn!”

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor topsporters bij het Summa College? Kijk dan op onze website.

Share Button

Auteur

Lesley Kleef
Belgische met Nederlandse roots | Woont in Turnhout (B) | Goed bouwjaar: 1976 | Twee grootste passies: haar zoon Maurits en bedrijf Soulid | Doorzetter, die weet wat ze wil | Hart voor adviestrajecten op het vlak van marketing en communicatie | Geeft graag gedrags- en communicatietrainingen | Dol op tekstschrijven | Maatschappelijk betrokken | Luistert graag naar rockende vrouwen | Houdt van skiën, paardrijden, motorrijden en watersporten (in een vorig leven, toen ze nog tijd over had) | In voor avontuur |The only way to do great work, is to love what you do (Steve Jobs).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *