Wie heeft er wel een boek bij zich?

Wie heeft er wel een boek bij zich?

Share Button

Zucht…

Ik verander… voortaan drink ik thee met muntbladeren en honing, eet ik quinoa en zijn er plastic doosjes met zaden en rode besjes te vinden in mijn keukenkastjes. De zondagavond wordt nu bepaald door’ Boer zoekt vrouw’ , ‘Wie is de mol’ of ‘Divorce’.

Een paar jaar geleden kon ik achteloos drie voetbalwedstrijden achter elkaar kijken. Om het voetbal te bewonderen in alle Europese top competities via mijn speciaal aangeschafte Fox abonnement. Zag ik alle doelpunten voorbij komen, kende alle spelers met als gevolg dat mijn vrienden me als een soort van zelfgemaakte scout zagen.

Hoe groot is dat verschil met nu. Komt het doordat je ouder wordt? Door mijn relatie? Beide? Wie zal het zeggen..

Nu is het zondagochtend en mijn eigen voetbal wedstrijd is afgelast . Ik zit in mijn pas gekochte badjas een boek te lezen op de bank. Lezen op de zondagmorgen in een badjas?? Het moet niet gekker worden! Dat was een paar jaar geleden niet denkbaar, maar het gaat vanzelf.. Ik geniet zelfs van het moment. Lounge muziek op de achtergrond, pruttelende filter koffie in de maak en een vriendin die liters thee weg slurpt.

Wat ik lees? Een boek dat ik laatst heb gekregen, na het geven van een presentatie( Inzet social media als wapen tegen vroegtijdig school verlaten) tijdens een MBO inspiratiebijeenkomst. Het Heet ‘Wie heeft er wel een boek bij zich’? Het is geschreven door Johan Goossens en het pakt je meteen. Met rake anekdotes vertelt hij over zeer herkenbare situaties in het MBO onderwijs.

Lastige student
En toch, ik ben de professional. Ik ben de volwassene. Er moet iets veranderen en ik moet het doen. Aardig zijn dus, dat ga ik proberen. Immers als je tien keer boos bent en het helpt niet, wat verwacht je dan van die elfde keer? Volgens mij zou het goed zijn haar een complimentje te geven. Gewoon zeggen: ‘ Goed gedaan, Shanelva!’ Maar ja, dat moet ze wel eerst iets doen..

Rapportvergadering
Je weet pas echt wat er speelt in de klas wanneer je een rapportvergadering hebt meegemaakt. Hier krijg je in drie kwartier een snaphot van het leven van zo’n dertig leerlingen. ‘Rainel werkt bij de nacht-McDonalds omdat hij astronomische schulden heeft.’ ‘Marielle heeft een eetprobleem. Ze neemt ijzerpillen, maar die kotst ze ook weer uit.’ ‘ De vader van Raiza zit in een inrichting sinds haar tiende…’

Een perfect boek dat je iemand kunt aanraden die niet begrijpt waarom ‘wij docenten’ 12 weken vakantie nodig hebben. Of iemand die niet begrijpt waarom er zoveel studenten op niveau 2 vroegtijdig de school verlaten. http://www.vpro.nl/speel.WO_VPRO_621273.html

Zo… de thee is op, tijd voor Tottenham Spurs VS West Ham United.

Share Button

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *