Woning inrichten voor een particulier

Woning inrichten voor een particulier

Share Button

Leerzaam, nieuw en leuk dat was onze 2de integrale opdracht ‘Particuliere Woning’. Wij zijn Lobke en Lotte. In deze blog vertellen wij over onze opdracht. We hebben de woonkamer ingericht. Lobke ging een ontwerp maken voor een nieuwbouwwoning en Lotte voor een vrijstaand huis.

Door: Lobke Kriek en Lotte Strijb, eerstejaars studenten Binnenhuisadvies, Summa College Wonen & Design, bol 4

We zijn als eerste op klantengesprek gegaan. (Lotte) Mijn klant woont in Nijnsel, in een vrijstaand huis. (Lobke) Mijn klant woont in Esbeek. Zij kregen een nieuwbouwwoning dus ik heb het nieuwe huis niet gezien alleen op de plattegrond. Na het gesprek hebben we een programma van eisen geschreven. Daarna een plattegrond gemaakt. (Lotte) Dat ging niet zo goed bij mij want we hadden allemaal andere maten dus we wisten niet welke de goede waren. (Lobke) Bij mij ging dat wel goed want we moesten een andere plattegrond namaken omdat het een nieuwbouwwoning was. Na de plattegrond hebben we de vlekkenplannen gemaakt dat hadden we heel snel af. Toen moesten we het VO (Voorlopig ontwerp) maken.

Het Voorlopig Ontwerp (VO)

Voor het VO hebben we een ontwerpschets gemaakt. Daar hebben we alle meubels ingetekend die we gekozen hadden met de precieze maten. Toen het VO af was hebben we het gepresenteerd aan de klant. (Lotte) Mijn klant vond het ontwerp heel leuk maar ze had wel een paar opmerkingen omdat ze sommige dingen toch niet zo leuk vond. (Lobke) Mijn klant vond alles leuk maar ze had zelf heel veel ideeën dus we kregen eigenlijk gewoon opgedragen waar en wat we moesten doen van haar. Na het VO gingen we werken aan het DO (Definitief ontwerp)

Het Definitief Ontwerp (DO)

Bij het DO verbeterden we de punten die de klant niet leuk/goed vond. (Lotte) Bij mij viel het mee wat ik allemaal moest veranderen. ik hoefde alleen maar de eetkamerstoelen en de fauteuil te veranderen. (Lobke) Ik moest iets verzinnen waar mensen op konden gaan zitten en dat ze meer ruimte kregen in de woonkamer want de woonkamer was niet heel groot dus was het leuk om zelf iets te ontwerpen waar mensen op kunnen zitten met verjaardag of als er bezoek is. Toen we dat allemaal hadden veranderd hadden we weer een gesprek met de klant om het DO te laten zien. (Lotte) Mijn klant vond het super leuk en gaat mijn ideeën zeker gebruiken, zei ze. Die reactie vond ik echt leuk omdat dit mijn eerste echte opdracht was. (Lobke) Mijn klant vond het DO een goed ontwerp beter dan het VO alleen het gesprek ging beter bij het VO.

Door: Lobke Kriek en Lotte Strijb, eerstejaars studenten Binnenhuisadvies, Summa College Wonen & Design, bol 4

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *