Zonder gevoel sla je de plank mis

Zonder gevoel sla je de plank mis

Share Button

Ik wil me onderscheiden van de rest. Hoe? Ik heb hart voor de zaak, hart voor de dingen die ik doe. Ik verdiep me in mijn vak. Niet alleen door kennis op te doen en mijn verstand te gebruiken, maar vooral door er gevoel bij te krijgen. Als je gevoel hebt bij wat je doet, dan is het resultaat veel beter. Of om het met een voorbeeld uit mijn werk te verduidelijken: je moet de hamer in de hand ‘voelen’ om de spijker goed in de plank te slaan. Doe je dat zonder gevoel, dan sla je met zekerheid de plank mis.

Mooie herinneringen

Het is bijna dertig jaar geleden dat ik bij ROC Eindhoven (nu Summa College) leerde voor timmerman. Toevallig kwam ik onlangs, tijdens een zakenborrel in Eersel , Tinie Keeris van Keeris Architecten tegen. Hij was destijds mijn docent. Ik herinner mij nog hoe we tijdens zijn les op een tekenbord verschillende constructies uittekenden met potlood en haak. Bijzonder dat ik dat nog heb meegemaakt. Tegenwoordig zijn daar speciale computerprogramma’s voor. Ik bewaar mooie herinneringen aan mijn schooltijd.

Theorie én praktijk

De combinatie van leren en werken beviel me goed. Ik leerde om situaties goed in te schatten en op de juiste manier te handelen. Daar heb ik heel veel aan gehad in de jaren dat ik werk. De praktische ervaring heeft me vooruitgeholpen om mensen op de juiste manier aan te sturen, zodat alles vlekkeloos verloopt en de kosten niet uit de hand lopen. Zoiets leer je niet uit een boekje. Je weet het pas als je het ook echt hebt gedaan. Een tijd geleden kwam ik een man tegen die op zijn naamkaartje de afkorting ‘ing.’ (ingenieur) had staan. Hij vroeg me hoe hij zijn huis het best kon verbouwen. Dat vond ik heel bijzonder. Daarom ben ik zelf zo blij met mijn praktijkervaring. Ik heb in het verleden mijn huis ook met mijn eigen handen gebouwd. Dat gaf me een voldaan gevoel.

Ambitie

Toen ik voor timmerman leerde, had ik al veel ambitie. Dat vak is hartstikke leuk, maar ik wist dat ik niet altijd timmerman zou blijven. Ik heb verschillende banen in de bouw gehad. Ik zat aan beide kanten van de tafel; als opdrachtgever en opdrachtnemer. In 2008 kwam een droom uit en startte ik mijn eigen bedrijf ROOVOB. Ik heb me gespecialiseerd in onderhoudsmanagement en onroerend goed. Zo heb ik diverse woningen, bedrijfsgebouwen, kantoorpanden en winkelcentra gebouwd. Ook heb ik er onderhouds- en renovatieplannen voor opgesteld en deze bouwkundig en technisch gecoördineerd. Het denken in oplossingen maakt mijn baan uitdagend en leuk. Ik ben zo flexibel als elastiek, want dat vinden mijn opdrachtgevers en ik belangrijk. Ik onderscheid me door een zeer persoonlijke benadering ten opzichte van mijn opdrachtgevers. Dit onderscheid kun je op school al leren en maken. Ik hoop dit werk nog lang te mogen doen, want ik ben er enorm trots op!

Anthony Roovers, eigenaar ROOVOB Onderhoudsmanagement Onroerend Goed

 

Share Button

Auteur

Hannie Derks
Sinds februari ben ik interim marketing adviseur bij het Summa College. Met mijn eigen bedrijf (Hanniebal Marketing & Research) adviseer ik sinds 2001 bedrijven over de te volgen strategie en de in te zetten communicatie, vaak gebaseerd op (kwalitatief) marktonderzoek onder stakeholders (o.a. medewerkers, potentiële / bestaande / verloren klanten, leveranciers). Ik ben mede-oprichter en organisator van het InnoMarketing congres en het platform Inbound Industry. Ik woon in Eindhoven en heb een dochtertje van 4 jaar oud. Ik hou van reizen (zo ver mogelijk) en uitgaan (zo veel mogelijk :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *